Στον ανακριτή η Αφροδίτη Μπάρμπα - Δεν γνωρίζει πώς βρέθηκαν τα 35 φιξάκια κοκαΐνης στο αυτοκίνητό της


Οι δικηγοροί της θα στηρίξουν την υπερασπιστική της γραμμή, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών και ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο


Πλήρη άγνοια για το πώς βρέθηκαν στο γκρι Range Rover τα 35 φιξάκια κοκαΐνης αναμένεται να δηλώσει η Αφροδίτη Μπάρμπα όταν βρεθεί ενώπιον της 24ης Ανακρίτριας και να αποδόσει την τοποθέτηση των ναρκωτικών κάτω από το κάθισμα του πολυτελούς οχήματος που έπεσε το περασμένο Σάββατο στο μπλόκο της Γλυφάδας σε πρόσωπα που ήθελαν να της κάνουν κακό.

Πληροφορίες του protothema. gr αναφέρουν πως το μοντέλο το οποίο θα μεταβεί με τους δικηγόρους της κ. Ανδρέα Θεοδωρόπουλο και Αικατερίνη Δήμου στην Ευελπίδων στις 12 και ο πρώτος υπερασπιστής της ο οποίος ανέλαβε χθες το βράδυ, θα ζητήσει εκ νέου προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας, θα στηρίξει την υπερασπιστική της γραμμή στους εξής άξονες: Θα αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με ουσίες, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ χρήστης ναρκωτικών. Θα επικαλεστεί το λευκό της ποινικό μητρώο και θα αποδώσει την ύπαρξη της «λευκής κυρίας» σε ενέργεια που έγινε από τρίτα πρόσωπα με σκοπό να τη βλάψουν. Σε ο, τι έχει να κάνει με το σκηνικό οι πληροφορίες λένε ότι πήγαινε σε ένα πάρτι, θα πει ότι σταμάτησε άμεσα στο σήμα των αρχών, κάτι που θα ισχυριστεί ότι δεν θα έκανε αν κουβαλούσε ναρκωτικά ενώ δεν οπλοφορούσε.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα αναφερθεί σε κάποια συμβάντα πριν από περίπου ενάμιση μηνά οπού δεχόταν απειλές με κάποιους να την προειδοποιούν ότι θα την καταστρέψουν ενώ ο συνήγορος της αναμένεται να ζητήσει και το άνοιγμα των λογαριασμών της.

Για το θηριώδες Range Rover, ο συνήγορος της αναφέρει πως δικαιολογείται η κατοχή του καθώς αγοράστηκε με ένα έμβασμα που είχε λάβει από τον πρώην σύζυγο της.

Την ίδια ώρα στη δικογραφία που αποκάλυψε το protothema. gr, οι καταθέσεις των δυο αστυνομικών, της ομάδας ΔΙ. ΑΣ που της πέρασε χειροπέδες και του αξιωματικού της Ασφάλειας Γλυφάδας είναι αποκαλυπτικές. Σύμφωνα με τη μαρτυρική κατάθεση του αστυνομικού που την έπιασε, το θηριώδες γκρι Range Rover, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ ήταν αυτό που κίνησε τις υποψίες για να το ελέγξουν, ενώ η συμπεριφορά της 31χρονης από τη στιγμή που κατέβηκε από το όχημα και ένα τηλεφώνημα στο οποίο ήταν νευρική και αναστατωμένη τους έκανε να ψάξουν σπιθαμή προς σπιθαμή το πολυτελές SUV για να βρουν τελικά τα 35 φιξάκια με την κοκαΐνη.


«Το Σάββατο και ώρα 21:45 και ενώ βρισκόμουν σε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας από κοινού με έτερους συναδέλφους μου στη Γλυφάδα, εντοπίσαμε το τζιπ μάρκας Range Rover στη συμβολή της Γρηγορίου Λαμπράκη και Ομήρου και αποφασίσαμε να το ελέγξουμε.

Στο νομότυπο σήμα που κάναμε στην οδηγό προκειμένου να σταματήσει, αυτή φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχη και πανικοβλήθηκε και επειδή η συμπεριφορά της από την εμπειρία μας κρίθηκε ως ιδιαίτερα ύποπτη, αποφασίσαμε πέραν του ελέγχου των στοιχείων της ταυτότητας να διενεργήσουμε και έρευνα στο ανωτέρω όχημα. Θέλω να αναφέρω ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου της ταυτότητας η ανωτέρω τηλεφωνούσε σε άγνωστο άτομο και ήταν ιδιαίτερα ανήσυχη και σε σύγχυση, ενώ σε ερώτηση μας αναφορικά με το αν είχε κάτι παράνομο πάνω της ή στο όχημα, αυτή απάντησε αρνητικά. Εν συνεχεία ερευνήσαμε το όχημα όπου και εντοπίσαμε επιμελώς κρυμμένη κάτω από τη θέση του οδηγού μια πλαστική σακούλα περιέχουσα 35 ομοειδείς νάιλον συσκευασίες συνολικού μεικτού βάρους 33. 1 γραμμάρια πιθανότατα κοκαΐνης. 

Με το που η οδηγός αντελήφθη ότι εντοπίσαμε τα ναρκωτικά, αυτή έχασε την ψυχραιμία της και μας είπε «Τι είναι αυτά; Ναρκωτικά; Εσείς μου βάλατε» και ταυτόχρονα ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο, είπε στο άγνωστο άτομο «Πάρε δικηγόρο». 

Εμείς απευθείας της ζητήσαμε να κλείσει το τηλέφωνο και την προσαγάγαμε. Θέλω να αναφέρω ότι το όχημα είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και η εμφάνιση της οδηγού ιδιαίτερα προσεγμένη και εκ πρώτης όψεως δεν κινεί καμία υποψία καθώς φαίνεται για άτομο ιδιαίτερα υψηλού εισοδήματος. Ακόμα θέλω να αναφέρω ότι σε ερώτηση μας αναφορικά με την εργασία της αυτή αποκρίθηκε ότι εργάζεται ως μοντέλο και οι απολαβές της ανέρχονται στα 600 ευρώ ενώ μας ζήτησε συγγνώμη που μας κατηγόρησε».


Ο δεύτερος αστυνομικός από την Ασφάλεια Γλυφάδας αναφέρει πως οι αξιωματικοί της Ασφάλειας φέρεται να είναι πεπεισμένοι ότι η κοπέλα δεν λειτουργούσε μόνη της και για τον λόγο αυτό έστησαν ειδική ομάδα για να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Είμαι αστυνομικός και υπηρετώ στο τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας.[…..]. 

Ύστερα από την προσαγωγή της στην υπηρεσία μας συστήθηκε ειδική προανακριτική ομάδα με σκοπό να διακριβώσει της εγκληματικής της δράσης καθώς θεωρήθηκε σφόδρα πιθανό αυτή να εμπλέκεται σε αξιόποινες πράξεις προμήθειας διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα η κατηγορούμενη 

1) κατείχε σημαντικό αριθμό πανομοιότυπων συσκευασιών ναρκωτικής ουσίας που με βεβαιότητα προόριζε για πώληση ή περαιτέρω διακίνηση σε έτερα άτομα. 

2) Κινούνταν με υπερπολυτελές όχημα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ιδιοκτησίας της, η κατοχή του οποίου δεν φέρεται να δικαιολογείται με τα εισοδήματα της σύμφωνα με τα όσα προφορικά ανέφερε στους αστυνομικούς. Το προαναφερόμενο όχημα καθώς και η εξωτερική εμφάνιση της κατηγορουμένης δεν θα μπορούσε να κινήσει υποψίες στους αστυνομικούς ότι αυτή εμπλέκεται σε τυχόν αξιόποινες πράξεις. 

3) η εν γένει συμπεριφορά της κατά τον έλεγχο καθώς και το γεγονός ότι άμεσα κάλεσε οικείο της πρόσωπο προκειμένου να ενημερώσει ότι ελέγχεται από αστυνομικούς καταδεικνύει με βεβαιότητα ότι γνώριζε την ύπαρξη των ναρκωτικών και προσπάθησε να δυσχεράνει το αστυνομικό έργο. 
Εκ των ανωτέρω τεκμαίρεται με απόλυτη βεβαιότητα ότι η κατηγορουμένη ενεργεί με σκοπό πορισμού εισοδήματος κατ΄επάγγελμα σε πώληση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών».
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !