Καιρός: Ισχυρά μελτέμια από την Τετάρτη - Οι θερμοκρασίες σήμερα σε όλη τη χώρα - Βίντεο, φωτογραφίες του meteo


Λίγο επάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή οι θερμοκρασίες την εβδομάδα που ξεκινά, έπειτα από έντεκα ημέρες αφόρητου καύσωνα - Ισχυροί έως πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο θα επικρατήσουν από την Τετάρτη, με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς. 

Παρά το γεγονός ότι το «κύμα» καύσωνα έχει υποχωρήσει, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα και αυτή την εβδομάδα.

Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές, δεν θα απουσιάσει όμως και η απογευματινή αστάθεια και ιδιαίτερα από τα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας.

Χαρακτηριστικό της εβδομάδας οι ισχυροί άνεμοι (βοριάδες) από την Τετάρτη που αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι αέριες μάζες που θα καλύπτουν την χώρα μας έως την Παρασκευή θα είναι λίγο θερμότερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Στο χάρτη παρουσιάζεται ενδεικτικά η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από το έδαφος, το μεσημέρι της Δευτέρας 05/07. Το ύψος αυτό χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη τροπόσφαιρα. Όπως λοιπόν προκύπτει από τον Χάρτη 1, η θερμοκρασία των αερίων μαζών που θα καλύπτουν τη χώρα μας, θα είναι έως λίγο υψηλότερη της μέσης τιμής (περιοχές με πορτοκαλί σκίαση), φτάνοντας τοπικά τους 34-36 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά, τους 32-35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 31-34 βαθμούς Κελσίου στις νησιώτικές περιοχές.

Από την Τετάρτη ισχυρά μελτέμια θα επικρατήσουν στο Αιγαίο με ένταση 6 με 7 μποφόρ διατηρώντας τη θερμοκρασία στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά σε καλά επίπεδα.

Σήμερα Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος.


Κάποια σύννεφα που θα αναπτυχθούν στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά , θα δώσουν εκεί τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Περισσότερες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Στα υπόλοιπα ασθενείς. Και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά μέχρι 33 βαθμούς.

36 βαθμοί στην Αθήνα


Ο καιρός στην Αθήνα θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι απόγευμα και θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !