Πνίγηκε στην Κόστα Ρίκα ο Ρουμάνος «βασιλιάς» του bitcoin – Έμειναν «ορφανά» $2.000.000.000!


O ξαφνικός θάνατος του αμφιλεγόμενου Ρουμάνου δισεκατομμυριούχου των κρυπτονομισμάτων, γνωστού ως «πατέρα της τοξικότητας του bitcoin», έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα για το τι θα γίνει η περιουσία των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα που αφήνει πίσω.

Ο 41χρονος Μιρσέα Ποπέσκου, ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με το bitcoin, φέρεται ότι πνίγηκε την περασμένη Δευτέρα ανοιχτά των ακτών της Κόστα Ρίκα. Συγκεκριμένα φέρεται ότι μπήκε για κολύμπι στις 8.30 το πρωί, αλλά παρασύρθηκε από ρεύμα.

Διαδικτυακά κυκλοφορούν φήμες ότι η οικογένειά του δεν έχει πρόσβαση στην ψηφιακή του περιουσία. Ο Αλεξάντερ Μάρντερ, αναλυτής εξειδικευμένος στα κρυπτονομίσματα, εξηγεί ότι χωρίς αυτήν την πρόσβαση τα κρυπτονομίσματα θα μείνουν εκτός αγοράς. Την ίδια ώρα, άνθρωποι που παρακολουθούν τα κρυπτονομίσματα υποστηρίζουν ότι η περιουσία του Ποπέσκου μπορεί να χαθεί για πάντα. «Φαίνεται ότι με τον θάνατο του Μιρσέα Ποπέσκου και του Τζον Μακάφι ένα σημαντικό μερίδιο των bitcoins μπορεί να χαθεί για πάντα» ανέφερε χρήστης στο twitter.

Ο Ποπέσκου ξεκίνησε το ΜPex, ένα είδος χρηματιστηρίου bitcoin το 2012, και, όπως προέκυψε και από έρευνα που έκαναν οι οικονομικές Αρχές των ΗΠΑ, δεν έκανε κάτι επιλήψιμο. Ωστόσο, ο Ρουμάνος ήταν διαβόητος για τη συμπεριφορά του στο διαδίκτυο, που πολλοί την είχαν χαρακτηρίσει σεξιστική και ρατσιστική, εξ ου και το παρατσούκλι του: «Πατέρας της τοξικότητας του bitcoin».

«Το bitcoin μπορεί να σκοτώσει όλους τους φίλους σας και όλους τους ανθρώπους που σέβεστε. Μπορεί να χέσει στο ποτό σας και να βιάσει τα κατοικίδιά σας» είναι μία από τις δημόσιες διαδικτυακές τοποθετήσεις του, στις οποίες είχε εκφράσει επίσης την άποψη ότι ο ρόλος των γυναικών στη ζωή είναι να παινεύουν τους άνδρες.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !