Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώνονται 4 χωριά - Κλείνει η Εθνική Οδός (βίντεο) (upd)


Νέα φωτιά έχει ξεσπάσει στη Ζήρια Αχαΐας σε δασική έκταση, στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και κινδυνεύουν άμεσα τα χωριά, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3 μποφόρ, με ριπές 6 μποφόρ, που κατευθύνουν τη φωτιά προς το χωριό Ζήρια, ενώ έχει φτάσει ήδη τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες.


Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών της Ζήριας και της Άνω Ζήριας ενώ κάτοικοι στο χωριό κάτω Ζήρια έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα στο σημείο σπεύδουν σταθμοί του ΕΚΑΒ.

Εντολή εκκένωσης έχει δοθεί επίσης και για τα χωριά Λαμπίρι και Καμάρες έχει σταματήσει η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική καθώς και στην Ολυμπία Οδό στο συγκεκριμένο σημείο.


Τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι πολλοί κάτοικοι στα Κάτω Ζήρια αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Μονάδες του ΕΚΑΒ σπεύδουν στο σημείο για να προσφέρουν βοήθεια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων.

Εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Άνω Ζήρια Αιγιάλειας. Πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στην περιοχή και την προηγούμενη Δευτέρα.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !