Ισραήλ: Ο εφιάλτης της covid-19 επιστρέφει - Μάσκες & lockdown


Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες ότι δεκάδες πολίτες που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech ή έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό μολύνθηκαν από Covid-19 και τέθηκαν ξανά σε καραντίνα και «φωτογραφίζουν» ως υπεύθυνο φορέα του ιού που επέστρεψε πρόσφατα από το εξωτερικό.

Όλοι όσοι παρευρέθηκαν σε μαζική εκδήλωση στο Kimron Hall το απόγευμα της 17ης Ιουνίου, έλαβαν εντολή να μπουν αμέσως στην απομόνωση για 14 ημέρες, ένα χρονικό πλαίσιο που θα μπορούσε να μειωθεί σε 10 ημέρες με αρνητικά τεστ στην αρχή της περιόδου και την ένατη ημέρα.

Αμέσως το υπουργείο Υγείας επανέφερε την απαίτηση να φορούν μάσκες σε σχολεία του δήμου Modiin-Maccabim-Reut και στην πόλη Binyamina.

Ο εκ νέου κανονισμός εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς των σχολείων, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Επιπλέον, ο δήμαρχος του Modiin, Haim Bibas, έδωσε εκ νέου οδηγίες για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους σε όλη την πόλη.

Η απαίτηση ήρθε μια ημέρα αφότου ανακοινώθηκε ότι 44 μαθητές σε δύο σχολεία στη βόρεια πόλη της Binyamina έδειξαν θετικοί για τον κορωνοϊό. Νωρίτερα την εβδομάδα, 15 μαθητές της ΣΤ' τάξης βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί στην κεντρική πόλη Modiin.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της υγείας είπε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Kan ότι το 90% των μαθητών που είχαν θετικά αποτελέσματα στη Binyamina εμφάνισαν συμπτώματα, αλλά δεν διευκρίνισαν εάν κάποιοι από αυτούς ήταν σοβαρά.

Η ινδική μετάλλαξη του απίστευτα αυτοπρογραμματιζόμενου και προσαρμόσιμου στις «απειλές» των εμβολίων, ιού SARS CoV-2 που προκαλεί την μόλυνση Covid-19, φαίνεται ότι περνά το «τείχος της ανοσίας» των εμβολίων σε σημαντικό ποσοστό.

Αργά χθες το βράδυ εκδόθηκε έκτακτη οδηγία στο Ισραήλ που ανέφερε ότι η ινδική μετάλλαξη είναι 60% πιο μεταδοτική από τη βρετανική μετάλλαξη που είναι σήμερα το κυρίαρχο στέλεχος στο Ισραήλ και θα μπορούσε να προκαλέσει δυόμισι φορές περισσότερους ασθενείς να χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη!

Αυτό πρακτικά σημαίνει κατάρρευση του συστήματος υγείας του Ισραήλ. Ήδη η ινδική μετάλλαξη κτυπά την Βρετανία, την Ρωσία, φυσικά την Ινδία και «πλησιάζει» απειλητικά την Γερμανία.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !