Αυτοκτόνησε η διακεκριμένη σκηνογράφος, Ελλη Παπαγεωργακοπούλου – Πήδηξε στο κενό από την ταρατσα της πολυκατοικίας που έμενε


Μια από τις πιο γνωστές Ελληνίδες σκηνογράφους, η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου έδωσε τέλος στη ζωή της, πέφτοντας στο κενό από την ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Είχε γεννηθεί το 1966 στην Αθήνα και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης με δάσκαλό τον Μίμη Κοντό και στην Ανωτάτη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Μαθήτευσε δίπλα στον Διονύση Φωτόπουλο.


Είχε σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια σε περισσότερες από εξήντα θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Λονδίνο, Ιταλία κ.α.) ενώ είχε συνεργαστεί με τους σημαντικούς πιο σκηνοθέτες της χώρας μας, στο Θέατρο Αμόρε, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – «Γκόλφω», «Ο Βυσσινόκηπος», «Μόλις χώρισα» κ.ά. – το Θέατρο Πόρτα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και σε διάφορα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Είχε σχεδιάσει τα κοστούμια για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και για τον 51ο Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον του 2006.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !