Δύναμη ψυχής από τον καθήμενο ταύρο! Ο πιο δυνατός ΑμεΑ στον κόσμο σηκώνει 555 κιλά και σπάει όλα τα ρεκόρ


Επόμενος στόχος η άρση 600 κιλών!
Ο Γερμανός Τομπίας Αντχόφερ είναι το πιο δυνατό άτομο με αναπηρία στον κόσμο.

Ο Αντχόφερ από το Λούνεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, επιδεικνύει την τρομακτική του δύναμη τραβώντας με τα γυμνά του χέρια ένα βανάκι.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Γερμανός αρσιβαρίστας έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στις καθιστές «άρσεις θανάτου» (deadlifts), σηκώνοντας 555,5 κιλά σε πρωτάθλημα, πέντε κιλά περισσότερα, δηλαδή, από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ.

Όπως λέει ο ίδιος, μέσω των περιορισμών που συνεπάγεται η κατάστασή του, κατάφερε να προσαρμοστεί στη ζωή και να διατηρήσει την ποιότητα της ζωής του.

«Υπάρχουν διαφόρων ειδών προκλήσεις. Αρχικά, οι διαδικαστικές σε ένα γυμναστήριο, όπως, για παράδειγμα, η πρόσβαση. Αν είναι εφικτό να μπεις στο χώρο με σκάλες κτλ. που για τους περισσότερους ασκούμενους δεν είναι πρόβλημα, αλλά για κάποιον που δεν μπορεί να περπατήσει, τα λίγα αυτά βήματα γρήγορα γίνονται πρόβλημα» παραδέχεται ο Αντχόφερ στο δικό του προσωπικό γυμναστήριο.

Ο Αντχόφερ που είναι και γνωστός ως «Μεγάλος Καθήμενος Ταύρος», φιλοδοξεί μέσω των αθλητικών επιδόσεών του, όχι μόνο να απασχολείται και να βελτιώνει τη σωματική του δύναμη, αλλά και να αλλάξει την αντίληψη του κόσμου για τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !