Μακρόν: Χειραψίες και εναγκαλισμοί με Ευρωπαίους ηγέτες πριν διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό


Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορoνοϊό, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ

Έτσι ηγέτες και αξιωματούχοι που τον συνάντησαν τις τελευταίες ημέρας απομονώνονται.

Μετά τη διάγνωση, που έγινε «με τεστ RTPCR που πραγματοποιήθηκαν μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων», ο Μακρόν θα απομονωθεί για επτά ημέρες, θα συνεχίσει, ωστόσο, να εργάζεται και να ασκεί τις δραστηριότητές του εξ αποστάσεως, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Η ιχνηλάτηση των επαφών του είναι σε εξέλιξη, ενώ ήδη αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν τεθεί σε καραντίνα, καθώς την περασμένη εβδομάδα ο Μακρόν συμμετείχε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Μακρόν συμμετείχε σε μια σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμά του την περασμένη εβδομάδα περιλάμβανε επίσης ένα ιδιωτικό δείπνο με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, στη διάρκεια του οποίου του απένειμε τον Μεγάλο Σταυρό της Λεγεώνας της Τιμής. Είχε επίσης γεύμα αυτή την εβδομάδα με τους Ευρωπαίους ηγέτες Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς και με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Θεάθηκε επίσης να κάνει χειραψία με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, που ήρθε σε επαφή με τον αρχηγό του Κράτους, τίθεται σε απομόνωση, «αν και δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !