Πως μπορείτε να διατηρήσετε τα τρόφιμα σας


Δυστυχώς, δεν διατηρούνται όλα τα τρόφιμα φρέσκα στο ψυγείο μας. Αντιθέτως, κάποια προϊόντα δεν θα διατηρηθούν φρέσκα περισσότερο και είναι ακόμη και επικίνδυνο να φυλάσσονται στο ψυγείο! 

1. Κρεμμύδια.

Τα κρεμμύδια είναι απαραίτητα στην κουζίνα σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε τόσα πολλά διαφορετικά πιάτα που είναι πρακτικά πιο δύσκολο να μην τα χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα. Επειδή μπορείτε να φυλάσσετε τα κρεμμύδια σας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μπορείτε να τα αγοράζετε καθ’ όλο τον χρόνο.


2. Σκόρδο.

Το σκόρδο χρησιμοποιείται σε ένα σωρό διαφορετικές συνταγές. Μπορείτε να βρείτε φρέσκο σκόρδο στο σούπερ μάρκετ ή μπορείτε να το καλλιεργήσετε οι ίδιοι στον κήπο σας.


Για να κρατήσετε το σκόρδο σας φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι καλό να γνωρίζετε πώς να το αποθηκεύσετε. Είναι καλύτερα να φυλάσσετε το σκόρδο σας σε ειδικά ας πούμε βαζάκια για σκόρδο. Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να φυλάσσετε το σκόρδο σας στο ψυγείο. Ο λογος είναι ότι όταν το σκόρδο φυλάσσεται σε κρύα θερμοκρασία αυτό μπαίνει σε διαδικασία βλάστησης και θα χαλάσει πολύ πιο γρήγορα. Πρέπει να φυλάσσετε το σκόρδο σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος όπως ένα ντουλάπι για παράδειγμα δίπλα στα κρεμμύδια σας. Σε πρώτη περίπτωση, το επόμενο προϊόν είναι λίγο παράξενο να τοποθετηθεί στο ψυγείο,προφανώς όμως υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν αυτό. Εσύ;

3. Ψωμί.

Αν διατηρείτε ψωμί στο ψυγείο σας θα ξεραθεί πολύ πιο γρήγορα. Αν δεν μπορείτε να τελειώσετε το ψωμί με μονομιάς μπορείτε πάντα να κρατήσετε μερικές φέτες στην κατάψυξη.


Με αυτόν τον τρόπο την στιγμή που θέλετε να καταναλώσετε το ψωμί μπορείτε να το αποψύξετε και θα παραμείνει μαλακό. Προσπαθήστε να μην αγοράζετε υπερβολικά πολύ ψωμί σε μια φορά ή για παράδειγμα προσπαθήστε να αγοράζετε δύο μισά ψωμιού αντί για ένα ολόκληρο έτσι ώστε να τρώτε το ένα και να κρατάτε το άλλο στην κατάψυξη. Τι θα κάνεις με το επόμενο προϊόν: Το τοποθετείς στο κελάρι ή στο ψυγείο;

4. Βασιλικός.

Ακόμη και αν μπορείτε να βρείτε φρέσκα φύλλα βασιλικού στην περιοχή με τα ψυγεία στο σούπερ μάρκετ, ο βασιλικός είναι στην πραγματικότητα μη ανεκτικός στην κρύα θερμοκρασία και θα μαραθεί σε χρόνο ρεκόρ.


Επιπρόσθετα, το φυτό θα απορροφήσει την οσμή των τροφίμων που φυλάσσονται στο ψυγείο σας. Για να διατηρήσετε τον βασιλικό σας φρέσκο περισσότερο πρέπει να τον διαχειρίζεστε σαν ένα κανονικό φυτό ή λουλούδι και να βάζετε το κοτσάνι του βασιλικού σε ένα ποτήρι νερό. Αν έχετε κάποια απομεινάρια βασιλικού μετά την ετοιμασία του γεύματός σας, μπλανσάρετε τον βασιλικό και βάλτε τον στην κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαμβάνετε τα φύλλα βασιλικού σας πολύ περισσότερο!

5. Μέλι.

Το μέλι δεν είναι μόνο καλό αλλά και πολύ υγιεινό. Δεν είναι σοφό να φυλάσσετε το μέλι στο ψυγείο γιατί αυτό θα γίνει παχύρευστο και άρα πιο δύσκολο να απλωθεί.


Αν το αφήσετε σε κρύα θερμοκρασία για πολύ καιρό, το μέλι θα κρυσταλλοποιηθεί το οποίο θα οδηγήσει στην απώλεια της γλυκιάς γεύσης. Το μέλι διατηρείται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου σε ξηρό και σκοτεινό μέρος κατά προτίμηση σε ένα κλειστό βάζο. Το μέλι δεν χαλάει αλλά η ποιότητα του μελιού μπορεί να μειωθεί μετά από περίπου δύο χρόνια

6. Καφές.

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι εκεί έξω που φυλάσσουν τον καφέ τους στο ψυγείο αλλά για αυτούς που το κάνουν, σταματήστε. Ακόμα και αν δεν έχετε χώρο στα ντουλάπια της κουζίνας σας μην νομίσετε ότι είναι καλή ιδέα να τον αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας.


Λέγεται ότι ο καφές διατηρείται περισσότερο αν κρατείται στο ψυγείο αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι αλήθεια. Όπως και οι ντομάτες, οι φρέσκιοι κόκκοι καφέ απορροφούν τις οσμές των άλλων προϊόντων τα οποία φυλάσσονται στο ψυγείο σας και σαν αποτέλεσμα αυτοί καταλήγουν να έχουν διαφορετική γεύση. Για την ακρίβεια, τα άλλα τρόφιμα στο ψυγείο σας θα χάσουν την δική τους γεύση. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φυλάξετε τον καφέ σας σε ένα σκοτεινό δοχείο για να μην χαραμιστεί το άρωμά του.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !