Τζένιφερ Άνιστον: Μην φέρεστε στις άτεκνες γυναίκες σαν να είναι ελαττωματικά προϊόντα


H Τζένιφερ Άνιστον παραχώρησε ίσως την πιο αποκαλυπτική και ακομπλεξάριστη συνέντευξη για την προσωπική της ζωή. Απάντησε στους επικριτές της γιατί μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να κάνει οικογένεια, αν είναι ικανή να κρατήσει έναν άνδρα στο πλευρό της και φυσικά πώς πραγματικά νιώθει μετά τον χωρισμό της με τον Τζάστιν Θερού. Η 49χρονη Τζένιφερ κυριολεκτικά χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος τα είπε όλα στο περιοδικό In Style και στη σύζυγο του Τζίμι Κίμελ, Μόλι ΜακΝίρνι. «Λένε όλοι πως σκοπός της ζωής είναι μια γυναίκα να φέρει στον κόσμο παιδιά. Κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες στο σπίτι ενός ζευγαριού», είπε η Τζεν αναφερόμενη στο θέμα «παιδί» αποκαλύπτοντας ότι ίσως ένα ιατρικό θέμα της έχει στερήσει τόσο χρόνια τη μητρότητα. «Μην φέρεστε στις άτεκνες γυναίκες σαν να είναι ελαττωματικά προϊόντα. Είναι άδικο που τα μίντια αντιμετωπίζουν με αυτό τον τρόπο τις γυναίκες. Από θέματα όπως είναι η εγκυμοσύνη και η τεκνοποίηση μέχρι τη σεξουαλική παρενόχληση που υφίστανται οι γυναίκες στο Χόλιγουντ».


Κεφάλαιο άνδρες
Στη συνέχεια της ενδιαφέρουσας συνέντευξή της αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο άνδρες και σε όλα όσα της έχουν καταλογίσει αυτά τα χρόνια. «Είναι τελείως τρελό και παράλογο. Παρανοήσεις του τύπου “Η Τζεν δεν μπορεί να κρατήσει έναν άνδρα επειδή είναι εγωίστρια και αφοσιώμενη στην καριέρα της” ή “Τώρα που χώρισε είναι λυπημένη και της έχει ραγίσει η καρδιά”. Πρώτον και με όλο το σεβασμό ούτε θλιμμένη είμαι, ούτε συντετριμμένη είμαι» και συνεχίζει: «Και δεύτερον όλα αυτά είναι βιαστικά συμπεράσματα. Κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες. Παρά μόνο εκείνοι που το βιώνουν».

Η Τζένιφερ χώρισε με τον Τζάστιν στις αρχές του έτους και τώρα περιμένουν να βγει το διαζύγιό τους. Ήταν επίσης παντρεμένη για πέντε χρόνια με τον Μπραντ Πιτ και έβγαινε με τους Βινς Βον και Τζον Μάιερ. Η Τζένιφερ δεν δίστασε να τοποθετηθεί ακόμα και στην σύγκριση που γίνεται ανάμεσα σε εκείνη και την Αντζελίνα Τζολί με την οποία ο πρώην σύζυγός Μπραντ Πιτ απέκτησε έξι παιδιά. «Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει πόσο ευαίσθητο μπορεί να είναι αυτό το θέμα για μα γυναίκα και τον σύντροφό της. Όσοι τα λένε αυτά δεν ξέρουν τι έχω περάσει από ιατρικής και συναισθηματικής άποψης», είπε η Τζεν αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει πρόβλημα στο να συλλάβει και να μείνει έγκυος και συνέχισε: «Υπάρχει αυτή η ανελέητη και συνεχής πίεση στις γυναίκες ότι πρέπει να γίνουν μάνες και αν δεν γίνουν είναι κάτι σαν “ελαττωματικά προϊόντα”. Μπορεί ο δικός μου σκοπός σε αυτόν τον πλανήτη να μην είναι να κάνω παιδιά. Μπορεί να έχω άλλα πράγματα εξίσου δημιουργικά να κάνω».


Διάθεση για σοβαρές κουβέντες
Φαίνεται πως σε αυτή τη συνέντευξη η διάσημη ηθοποιός είχε όρεξη να μιλήσει για σοβαρά θέματα και μάλιστα να επεκταθεί χωρίς ενδοιασμούς. Αναφέρθηκε μέσα σε όλα τα άλλα και στον σεξισμό: «Είχα σίγουρα το μερίδιο μου στο σεξισμό στα ΜΜΕ. Οι γυναίκες χαρακτηρίζονται κυρίως με βάση τα ρούχα που φορούν ή πόσο σέξι είναι. Βεβαίως καταλαβαίνετε πως αυτό δεν ισχύει. Για παράδειγμα όταν ένα ζευγάρι χωρίζει στο Χόλιγουντ, η γυναίκα είναι που περιφρονείται. Η γυναίκα μένει λυπημένη και μόνη. Αυτή είναι η αποτυχία. Αυτό συμβαίνει. Πότε διάβασες εσύ τελευταία φορά για έναν διαζευγμένο, άτεκνο άνδρα που είναι αποτυχημένος και λυπημένος;».

Σεξουαλική παρενόχληση στο Χόλιγουντ
Όσον αφορά την παρενόχληση στο χώρο εργασίας, η Άνιστον αποκάλυψε: «Έχω σίγουρα δεχτεί και εγώ κάποιες σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά το χειρίστηκα μόνη μου. Δεν επέτρεψα ποτέ σε κάποιον που είχε θέση εξουσίας να με κάνει να νιώσω άβολα και να το εκμεταλλευτεί σε βάρος μου. Και εγώ έχω αντιμετωπιστεί όπως οι άλλες γυναίκες αλλά το χειρίστηκα δεόντως». Η Άνιστον πάντως δεν αναφέρθηκε σε ονόματα και περιστατικά που της έχουν συμβεί.


Γιατί δεν έχει social media
H διάσημη ηθοποιός αναφέρθηκε και στην «επιδημία» των social media: «Δεν έχω λογαριασμούς σε Twitter, Facebook ή Instagram. Δεν μπορώ να πω ψέμματα ότι δεν είμαι “ηδονοβλεψίας” και δεν μπαίνω στων άλλων τα προφίλ να δω. Όσον όμως αφορά εμένα δεν θέλω να έχω και ο λόγος είναι ότι δεν θέλω να χάσω την επαφή με τον έξω κόσμο αλλά και χρόνο από τη ζωή μου. Ακόμα και τα 60 δευτερόλεπτα που θα μου πάρει ένα ποστ τα θεωρώ αρκετά».

Ο ομορφιά και εξωτερική εμφάνιση
Η Άνιστον αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο ομορφιά. «Όλο αυτό με την ομορφιά είναι μια υστερία. Ξέρεις πώς ήμουν παιδί; Η αλήθεια βέβαια είναι πως έχω αλλάξει από τότε. Η μανία να δείχνεις τέλεια. Μου αρέσει επιτέλους πώς ο θεσμός Miss America θα καταργήσει στον διαγωνισμό ομορφιάς την παρέλαση με μαγιό. Ένα μαγιό στο σώμα είναι ένα σώμα με μαγιό, ανεξάρτητα από το πώς είναι το σώμα. Έφτασε η ώρα που πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε την ομορφιά σαν μέγεθος ρούχου και πιο είναι το σωστό ή λάθος νούμερο. Αυτή η εποχή έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Επιβάλλεται να αλλάξουμε και επιτέλους να κουνηθούμε»
Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !