Τρεις περιοχές της Ελλάδας ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της ΜεσογείουΜπορεί να είχαμε γίνει λίγο πιο ευτυχισμένοι όταν ανακαλύψαμε πως δύο ελληνικοί προορισμοί κατάφεραν να μπουν στη λίστα με τους δέκα πιο μαγικούς κρυμμένους προορισμούς στην Ευρώπη, όμως οι Financial Times ήρθαν να μας ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση σε άλλο επίπεδο. Διότι, εάν ακόμη δεν έχεις κανονίσει τις καλοκαιρινές σου διακοπές, τώρα ήρθε η ώρα να το κάνεις, χωρίς να το ξανασκεφτείς καν!

Μετά λοιπόν, από το μικρό μας ταξίδι στην Φολέγανδρο των Κυκλάδων και την Καρδαμύλη της Μάνης, ήρθε η ώρα να πανηγυρίσουμε για ακόμη τρεις ελληνικούς προορισμούς.Πρώτο στη λίστα των δέκα καλύτερους προορισμούς της Μεσογείου είναι το κυκλαδονήσι της καρδιάς μας, η Σέριφος. Το νησί με το επιβλητικό κάστρο, τις χρυσαφένιες παραλίες και ομορφιά που μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι, η Σέριφος είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός, όχι μόνο στη Μεσόγειο αλλά στον κόσμο ολόκληρο.


Επόμενος προορισμός στη λίστα είναι η Μάνη και βρίσκεται στο νούμερο έξι. Φέτος το Καλοκαίρι, φαίνεται η Μάνη να τραβά όλα τα βλέμματα προς το μέρος της -με ή χωρίς την Καρδαμύλη να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ένα roadtrip που θα ζήλευαν πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο πλέον, βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» από την πόλη σου και σίγουρα πιο κοντά από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.


Τρίτος και τελευταίος, ελληνικός προορισμός στη λίστα των Financial Times βρίσκεται πάλι στις Κυκλάδες και είναι το νησί της Αμοργού. Η άγρια ομορφιά της, το φημισμένο μοναστήρι στη χώρα της αλλά και όλα τα έθιμα και οι παραδόσεις που κρατούν καλά στον χρόνο όσοι ζουν εκεί, είναι μόνο μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να την επισκεφτείτε. Οι υπόλοιποι, είναι δεκάδες ακόμη, και βρίσκονται στους ανθρώπους της, το γαλάζιο της θάλασσας και το μπλε του ουρανού.


Παρακάτω θα βρείτε την επίσημη δεκάδα:
Σέριφος, Ελλάδα
Σαν Φρουτουόζο, Ιταλία
Λαστόβο, Κροατία
Φαβινιάνα, Ιταλία
Καβάλο, Γαλλία
Μάνη, Ελλάδα
Αρχιπέλαγος Κορνάτι, Κροατία
Αμοργός, Ελλάδα
Χερσόνησος Ντάτκα, Τουρκία
Παντελερία, Ιταλία
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !