Συναγερμός στη Βρετανία για την επίσκεψη Τραμπ: Ποιους θα συναντήσει

Συναγερμός στη Βρετανία για την επίσκεψη Τραμπ: Ποιους θα συναντήσει (Vids)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να αποφύγει τις μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο του Λονδίνου, με αφορμή την επίσκεψή του στο Ηνωμένων Βασίλειο την επόμενη εβδομάδα, πραγματοποιώντας τις συναντήσεις του με κυβερνητικά στελέχη και άλλους αξιωματούχους σε εξοχικές κατοικίες και σε ένα κάστρο μακριά από τη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Τραμπ θα έχει συνομιλίες με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στην έπαυλή της του 16ου αιώνα, θα συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ στον Πύργο του Γουίνδσορ και θα παραστεί σε ένα επίσημο γεύμα στο σπίτι του Γουίνστον Τσόρτσιλ – και τα τρία κτήρια βρίσκονται έξω από το Λονδίνο.
Μια εκπρόσωπος της Μέι είπε σήμερα ότι οι συναντήσεις αυτές δεν προγραμματίστηκαν σκόπιμα κατ' αυτόν τον τρόπο ώστε να μην συναντηθεί ο Τραμπ με διαδηλωτές, τονίζοντας ότι ο βρετανικός λαός ανυπομονεί για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου.

Μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, το απόγευμα της Πέμπτης, ο Τραμπ θα μεταβεί στο Μπλένεμ Πάλας, μια έπαυλη του 18ου αιώνα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Τσόρτσιλ, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορείως της Οξφόρδης. Το ίδιο βράδυ η Μέι θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του Τραμπ στο ιστορικό αυτό μέγαρο, με τη συμμετοχή περίπου 100 επιχειρηματιών.

Από εκεί ο Τραμπ θα μεταβεί στο Λονδίνο –στη μοναδική στιγμή που θα βρεθεί στην πρωτεύουσα– για να περάσει τη νύχτα στο σπίτι του πρεσβευτή των ΗΠΑ, στο κέντρο της πόλης.

Την Παρασκευή, ο Τραμπ και η Μέι θα παρακολουθήσουν μια παρέλαση Βρετανών στρατιωτών, σε τοποθεσία που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί. Οι δύο ηγέτες θα μεταβούν κατόπιν μαζί στο Τσέκερς, την επίσημη εξοχική κατοικία της πρωθυπουργού. Ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τη βασίλισσα στον Πύργο του Γουίνδσορ, την οικογενειακή κατοικία των Βρετανών μοναρχών εδώ και 1.000 χρόνια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Τραμπ θα μεταβεί και στη Σκωτία, όπου διατηρεί δύο γήπεδα γκολφ. Το γραφείο της Μέι διευκρίνισε ότι αυτή θα είναι μια ιδιωτική επίσκεψη.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια, θα ακολουθήσει διαφορετικό πρόγραμμα από τον σύζυγό της, στο οποίο θα την συνοδεύει ο σύζυγος της Τερέζας Μέι, Φίλιπ.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !