Ανακαλύπτοντας τρία από τα ομορφότερα χωριά της Τοσκάνης


Τα καταπράσινα τοπία, οι αμπελώνες και τα μεσαιωνικά κάστρα συνθέτουν μαγικές εικόνες. Και μπορεί η Φλωρεντία να πρωταγωνιστεί, όμως τα γραφικά χωριά προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίεςστους επισκέπτες που τα επιλέγουν. Το San Gimignano, το Chianti, το Montepulciano και τοMontalcino προσφέρονται για βόλτες και μυούν τους ταξιδιώτες στην ιστορία της περιοχής.

San Gimignano

Ανάμεσα στη Φλωρεντία και τη Σιένα, αποτελεί μία από τις καλύτερα διατηρημένες πόλεις της Ιταλίας. Αρκετοί το αποκαλούν και «πόλη των πύργων» ή «Το μεσαιωνικό Μανχάταν», καθώς φημίζεται για τη μεσαιωνική οχυρωματική αρχιτεκτονική του, με τα επιβλητικά τείχη, τις μεγαλοπρεπείς πύλες και τους αρχοντικούς πύργους. Αφού περπατήσετε στο ιστορικό κέντρο του, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και ξεκουραστείτε σε κάποιο από τα καφέ της κεντρικής πλατείας Πιάτσα ντέλα Τσιστέρνα, μπορείτε να σταματήσετε σε κάποιο από τα κοντινά οινοποιεία, προκειμένου να δοκιμάσετε το εξαιρετικής ποιότητας λευκό κρασί. Το «Vernaccia di San Gimignano» που παράγεται στην περιοχή είναι ένας ακόμη από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το επισκέπτονται αρκετοί.

Chianti

Καταπράσινοι λόφοι, ατελείωτοι αμπελώνες και ελαιώνες συνθέτουν ένα εντυπωσιακό τοπίο σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Τοσκάνης. Στην ευρύτερη περιοχή πραγματοποιούνται και ξεναγήσεις στα κελάρια οινοπαραγωγών καθώς και οινογνωσία, ενώ τα γραφικά χωριά της είναι ιδανικά για όσους θέλουν να απολαύσουν αυθεντικές ιταλικές συνταγές καθώς και μερικά από τα πιο εκλεκτά κρασιά. Τα χωριά Greve in Chianti, Panzano, Castellina in Chianti, Rada in Chianti και Gaiole in Chianti είναι γεμάτα οινοποιεία στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε και το περίφημο κρασί. Στο πρώτο από αυτά θα συναντήσετε μάλιστα και το φημισμένο μουσείο κρασιού «Museo del vino».


Montepulciano

Αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά χωριουδάκια που διατηρεί την αυθεντικότητά του χάρη στη μεσαιωνική του αρχιτεκτονική, με τα καλοδιατηρημένα σπίτια και τα γραφικά δρομάκια. Στο κέντρο της πόλης δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα, αλλά καθώς το χωριό είναι τοποθετημένο σε έναν λόφο, είναι ιδανικό για βόλτες στη Φύση. Όταν κουραστείτε κάντε μία στάση στη Via di Gracciano, όπου μπορείτε να ξαποστάσετε σε κάποιο από τα μικρά μαγαζάκια και καφέ. Από εκεί συνεχίστε για την Piazza Grande, το υψηλότερο σημείο της πόλης, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα που κόβει την ανάσα.


Τέλος, εξίσου όμορφο και γραφικό είναι και το γειτονικό μεσαιωνικό χωριό Montalcino, που αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν την ηρεμία και τη γαλήνη.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !