Τσίπρας: Είστε πολιτικός απατεώνας - Μητσοτάκης: Έχετε γίνει το παιδί για όλες τις δουλειές

gdgcew

Σε οξύτατους τόνους ξεκίνησε η κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση γαι την οικονομία.

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε πολύ υψηλούς τόνους και σκαιούς χαρακτηρισμούς κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον οποίο αποκάλεσε «πολιτικό απατεώνα» και «ψεύτη» ενώ πολλές φορές χρησιμοποίησε τη λέξη ντροπή κατηγορώντας τον ότι πήγε στο Βερολίνο για να διασφαλίσει ότι θα περικοπούν οι συντάξεις.

Σε αντίστοιχο τόνο ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει γίνει το παιδί για όλες τις δουλειές» ενώ του θύμισε τη μαντινάδα του Παύλου Πολάκη ότι «το όχι θέλει Έλληνες, το ναι θέλει προδότες». Από τα βέλη του κ. Μητσοτάκη δεν γλίτωσε ούτε ο Πάνος Καμμένος, για τον οποίο παρατήρησε ότι δεν είναι στα έδρανα της Βουλής, με τον πρόεδρο της ΝΔ να χαρακτηρίζει «σαχλαμάρες» τα όσα έχει πει για τη στάση του απέναντι στη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Τσίπρας: Βγαίνουμε με ασφάλεια από το Μνημόνιο στις 20 Αυγούστου

«Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα βγαίνει καθαρά και με ασφάλεια από τα μνημόνια. Εκεί που τρεις δικές σας κυβερνήσεις απέτυχαν, εμείς τα καταφέραμε» είπε ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στο βήμα της Βουλής ξεκινώντας τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την οικονομία και την τελευταία απόφαση του Eurogroup.

«Κύριε Μητσοτάκη σας ευχαριστώ θερμά για την ευκαιρία που μου δίνετε. Δεν ξέρω ποιοι σας συμβουλεύουν να μου κάνετε τέτοια δώρα. Θα έχουμε διεξοδικό διάλογο λίγες ημέρες μετά την ιστορική επιτυχία της Ελλάδας στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Δεν θα μπορούσα να εκφράσω την χαρά μου γιατί τα τελευταία 8 χρόνια δεν υπήρξε ευκαιρία σε άλλον πρωθυπουργό να αναφερθεί σε τόσες πολλες μαζεμένες επιτυχίες στην οικονομία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της τοποθέτησής του.

«Ξεκινάμε να συγκρίνουμε σε τι κατάσταση βρισκόταν η χώρα και η οικονομία όταν παραδώσατε την εξουσία εσείς τον Ιανουάριο 2015 και πού είμαστε σήμερα. Παραλάβαμε δραματική κατάσταση με τους δείκτες να είναι στο 27% ανεργία και επι των ημερών σας στο ντροπιαστικό ρεκόρ 28% με το 60% να είναι νέοι άνεργοι. Ενας στους τρείς Έλληνες άνεργος και δύο στους τρεις νέους άνεργος. Μεσα στα 5 χρόνια των δύο πρώτων προγραμμάτων 850 χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας. Εκει που υποτίθεται θα χτίζατε το success story των πλεονασμάτων πετύχατε διπλή αποτυχία. Δεν καταφέρατε ούτε καν να προσεγγίσετε τους στόχους. Ακόμα και την πρώτη φορά που ήταν ο στόχος 1,5%» υποστήριξε ο πρωθυπουργός. 

«Φτιάξατε μια οικονομία που σύμφωνα με τους θεσμούς ήταν αναντίστρεπτα εκτός πορείας. Είχατε το θράσος τότε να προαναγγέλλετε το τέλος των μνημονίων κραδαίνοντας την προστατευμένη έξοδο στις αγορές που εξελίχθηκε σε καταστροφή. Όχι μόνο δεν πήρατε ρύθμιση για χρέος αλλά δεν είχατε και ουσιαστική μεταρρύθμιση αλλά μόνο περικοπές. Συνειδητά τότε παραμυθιάζατε τους πολίτες λέγοντας ότι είμαστε λίγους μήνες πριν την έξοδο και οι θεσμοί έλεγαν ότι είστε εκτός πορείας. Όταν καταλάβατε ότι η επικοινωνιακή εκστρατεία βυθίζεται επιχειρήσατε να εγκλωβίσετε την επόμενη κυβέρνηση ώστε να βρεθεί με άδεια ταμεία. Τι ακριβώς θέλετε να συγκρίνουμε σε σχέση με τι παραλάβαμε το 2015 και που είμαστε σήμερα;» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Σε λίγες ημέρες από σήμερα 20 Αυγούστου για μεγάλη σας στεναχώρια η Ελλάδα βγαίνει καθαρά, αμετάκλητα και με ασφάλεια από τα μνημόνια που εσείς μας βάλατε» επισήμανε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης. 

«Αυτό δεν είναι μόνο στα χαρτιά, έχει αλλάξει και η εικόνα της χώρας» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Η ανεργία μειώθηκε. Εσείς χάσατε 850 χιλιάδες θέσεις εργασίας, εμείς δημιουργήσαμε 350 χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αυξηθεί ο αριθμός. Οι δημοσιονομική στόχοι υπερκαλύφθηκαν χωρίς να χρειαστούν νέοι γύροι αβάσταχτων περικοπών. Μετά μια δεκαετία η Ελλάδα καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Υποστήριξε πως «τα ομόλογα καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ευρισκόμενα σε επίπεδα 2006. Η θετική εικόνα αποτυπώνεται και στους βασικούς δείκτες της εγχώριας παραγωγής, στους κύκλους βιομηχανίας, καθαρών εισροών ξένων άμεσων επενδύσεων, των εξαγωγών, του τουρισμού».

Κατά την άποψη του κ. Τσίπρα «όλα αυτά είναι μονάχα η αρχή μιας πορείας που θα επιταχύνεται ιδιαίτερα μετά την καθοριστική και τολμώ να πω ιστορική απόφαση του Eurogroup που χωρίζεται σε τρία σκέλη:

- οριστικό τέλος μνημονίων

- ρύθμιση ελληνικού χρέους. Πρόκειται για μια απόφαση που επαναφέρει το χρέος σε τροχιά βιωσιμότητας και διαμορφώνει καθαρό διάδρομο για την οικονομία για την επόμενη 15ετία. Αυτά κρίνονται από τις αγορές. Το καθοδικό ράλι που κατέγραψαν οι τιμές ομολόγων αποδεικνύει ότι η λύση έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τις αγορές. Εκτός αν κ. Μητσοτάκη πιστεύετε ότι εκτός του κ. Μοσκοβισί είναι και οι αγορές υπερ του ΣΥΡΙΖΑ

- το τρίτο σκέλος αφορά την μεταμνημονιακή παρακολούθηση. Ακούσαμε για παράταση της ασφυκτικής επιτροπείας, για τέταρτο μνημόνιο που δεν είναι φαντασίωση αλλά και επιθυμία σας. Τι συνέβη; Η παρακολούθηση της οικονομίας θα γίνεται υπο την μορφή εκθέσεων για την πορεία τους και ορισμένες φορές να εισηγούνται και παραμβάσεις για την πορεία της όπως γίνεται σε άλλες χώρες που βγήκαν από μνημόνια. Τα στοιχεία θα τα λαμβάνουμε υποψη μας αλλά ο τελικός λόγος θα ανήκει στις εκλεγμένες κυβερνήσεις της χώρας μας». 

«Η Ελλάδα θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Η κατάσταση που βίωσε η χώρα επι 8 χρόνια τελειώνει οριστκά και αμετάκλητα και δυσκολεύεστε να το χωνέψετε και αντιδράτε σπασμωδικά για να γελάει ο κόσμος» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προχωρήσαμε με σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας»

«Αναφέρθηκα σε αυτά για τον λαό που βλέπει ότι όλα όσα κάναμε είχαν ένα σκοπό. Δεν προχωρήσαμε σε δύσκολο συμβιβασμό απλά και μόνο για να μην επιστρέψουν όσοι λεηλάτησαν την χώρα αλλα προχωρήσαμε με σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας και την επούλωση των πληγών. Να δημιουργήσουμε συνθήκες για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και να κάνουμε την Ελλαδα κανονική χώρα» είπε ο κ. Τσίπρας και προειδοποίησε πως «η περίοδος που ανοίγεται είναι η πιο κρίσιμη».

«Το σχέδιό μας είναι σαφές, να λάβουμε πρωτοβουλίες για περαιτέρω βελτίωση ανάπτυξης, ενίσχυση θέσεις εργαζόμενων, αυξηση μισθών και περιορισμό εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Να μην μείνει κανείς πολίτης εκτός. Να αναβαθμίσουμε την λειτουργία του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης και να μην διανοηθεί κανείς να παίξει στα ζάρια την λειτουργία των σχολείων που λειτουργούσαν χωρίς δασκάλους. Να πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα για την βιωσιμότητα του χρέους και να δώσουμε λύσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά» πρόσθεσε. 

Μάλιστα είπε ότι «θα πρέπει και οι τράπεζες από εδώ και στο εξής με αίσθημα ευθύνης να συμβάλουν στην προσπάθεια και από μέρος του προβλήματος να γίνουν μέρος της λύσης. Αυτά συνιστούν για εμάς καθαρό μηνυμα προς τον λαό: ότι το τέλος μνημονίων δεν είναι σύνθημα και κάτι αόριστο αλλά μετουσιώνεται σε παρεμβάσεις και αυτός είναι ο σκοπός μας. Κάθε Έλληνας και Ελληνίδα θα πρέπει σύντομα να δει απτά στην καθημερινότητά του σταδιακή βελτίωση. Ξέρω καλά κ. Μητσοτάκη ότι σας ενοχλεί μια τέτοια προοπτική. Δεν αποτελεί πρωτοουλία σας η βελτίωση της καθημερινότητας γι' αυτό θέλετε να ανακυκλώνεται συνεχώς η μιζέρια. Είστε νοήμων άνθρωπος και κατανοείτε τις θετικές προοπτικές. Εκτός από νοήμων θα έπρεπε να είστε και θαρραλέος αλλά δεν ήσαταν ποτέ θαρραλέος γιατί δεν είχατε το θέρρος να αναγνωρίσετε ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα. Όταν κανείς στερείταοι πολιτικού θάρρους επιστρατεύει το θράσος και κάνατε επίθεση στον κ. Μοσκοβισί. Θυμάστε γιατί ο Ευρωπαίος επίτροπος αναφέρθηκε στην πραγματικότητα. Είπε ότι τα περι τετάρτου μνημονίου είναι λόγια του αέρα, χονδροειδές ψέμα και μαύρη προπαγάνδα, κατεδάφισαν το αφήγημά σας. Τι κάνατε; Τον βγάλατε ψεύτη. Αφού ψεύτης ο Τσίπρας ψεύτης και ο Μοσκοβισί. 

«Ψεύτες όλοι και οι πραγματικότητα.

Πολύ ωραία γραμμή εκπροσωπείτε κ. Μητσοτάκη. Συγχαρητήρια. Είπαμε κ Μητσοτάκη έχετε μια προφανή επικοινωνιακή υπεροπλία ΜΜΕ έχετε διάφορους φίλους στην οικογένειά σας με προβλήματα στην Δικαιοσύνη που έχουν αγοράσει εφημερίδες για να κάνουν προπαγάνδα αλλά να πείσετε ότι ο ήλιος δύει από την Ανατολή είναι λίγο δύσκολο.

Τους έχει πιάσει πρεμούρα για τις συντάξεις. Τέτοιος θυμός και πανικός πια. Δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Βγήκε ο κατά τα άλλα μετριοπαθής αντιπρόεδρος στην ενημέρωση του κ. Μοσκοβισί και έσπευσε ο κ. Χατζηδάκης να μαλώσει τον επίτροπο που μίλησε για ανελαστικές ρυθμίσεις σε περίπτωση που πιάνονται οι στόχοι. Τον μάλωσε που είπε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα ρυθμίζουν τις υποθέσεις τους σε περίπτωση που πιάνουν τους στόχους. Τελικά επιθυμείτε διακαώς την περικοπή των συντάξεων και τρέμετε την προοπτική να μην εφαρμοστεί. Εμείς συνηθίσαμε στον κυνισμό σας αλλά αυτό ήταν αποκαλυπτικό. Αποδείξατε στους πολίτες και κάθε συνταξιούχο ποιες είναι οι επιδιώξεις σας. Το μόνο που σας αφορά είναι η πολιτική επιβίωση και η δίψα στην επιστροφή σας στην εξουσία.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται ο Μοσκοβισί για να αποκαλυφθεί ο κ. Μητσοτάκης. Σας τρώει το σαράκι. Μάθαμε σήμερα από ένα εντυπωσιακό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας των συντακτών ότι ο κ. Μητσοτάκης οργάνωσε ταξίδι στο Βερολίνο και Βρυξέλλες και θα έπρεπε να ντρέπεστε για να ζητήσετε διαβεβαιώσεις ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί. Είναι ντροπή σας! Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Θα έπρεπε να ντρέπεστε απέναντι στο λαό να βγαίνετε στο εξωτερικό και αντί να υπερασπίζεστε τους Έλληνες να υπερασπίζεστε τα στενά σας συμφέροντα» είπε και συμπλήρωσε: «Το θράσος σας και ο κυνισμός δεν έχουν όρια. Την ίδια ντροπιαστική στάση πήρατε και με όσα έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Βγήκατε και κατηγορήσατε χωρίς αιδώ την Μέρκελ και εμένα ότι κάνουμε παζάρια ότι δήθεν ανταλλάξαμε την μείωση του ΦΠΑ στα 5 νησιά με νέα χοτ σποτ. Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμού σας».

Διθύραμβοι Τσίπρα για Μεϊμαράκη

Εξαπολύωντας σκληρή επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ παρατήρησε: «Καθοδηγείστε από την κυνική σας επιθυμία να γυρίσετε εκεί που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε, στις καρέκλες εξουσίας. Καθοδηγείστε από νεόκοπους και από ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ. Σε εσάς αναφέρομαι κ. Βορίδη και κ. Γεωργιάδη! Αναρωτιέμαι πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για την χώρα και η πορεία της χώρας αν δεν είχατε καταφέρει να αναβάλετε την εσωκομματική εκλογή και εκλεγόταν από την πρώτη Κυριακή ο κ. Μεϊμαράκης. Αντιπαρατεθήκαμε δυνατά με τον κ. Μεϊμαράκη αλλά με πολιτικά επιχειρήματα. Του αναγνωρίζω ότι στην δύσκολη στιγμή για την χώρα έβαλε μπροστά το εθνικό και όχι προσωπικό συμφέρον. Δεν θα πήγαινε να εξευτελιστεί όπως εσείς στο Βερολίνο και θα μου έλεγε ότι θα βάλει πλάτη γιατί κερδίζει η χώρα. Είστε εγκλωβισμένος σε μια αξιέξοδη στάση. Εννοώ τις λέξεις: Η στάση σας είναι επιζήμια για την χώρα».

Οδηγείστε σε αυτή την στάση γιατί το τέλος μνημόνίων σας οδηγεί να χάνετε την γη κατω από τα πόδια σας.

Το πρόγραμμα που έχετε δεν μπορεί να σταθεί χωρίς μνημόνια. Οι καταστροφικές επιλογές σας δεν μπορούν να σταθούν χωρίς το μνημόνιο. 

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ταυτίζεστε με Ορμπάν και Κουρτς

«Τώρα πρέπει να μιλήσουμε για τα νέα διλήμματα: με το 8ωρο ή 12ωρο; Με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις ή τα δωράκια και τις offshore που αποτελούν ειδικότητά σας οικογενειακή. Αυτά είναι τα διλήμματα. Ξέρετε πιο δρόμο επιλέγει ο λαός και επιλέγετε το ψέμα και την διαστρέβλωση και παράλληλα ανοίξατε και το παιχνίδι για ένα κρίσιμο εθνικό θέμα να διχάσετε τους έλληνες για να κρατήσατε ενωμένο το κόμμα σας. Σπείρατε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες. Παίρνετε οριστικά διαζύγιο με ό,τι ονομάζεται φιλελευθερισμός και κεντροδεξιά.

Υιοθετώντας τον λόγο και τις πρακτικές νέας εθνικοφροσύνης παρέχετε κάλυψη στον φασισμός. Δώσατε το δικαίωμα να βγουν από τις κρυψώνες τους. Από το 1960 είχαμε να δούμε αντισυγκεντρώσεις. Και να φωνάζουν σε αυτές τις αντισυγκεντρώσεις: μαχαίρι στην καρδία του κάθε αντιφασίστα και στα όπλα στα όπλα να μπούμε μες στα Σκόπια.

Δεν λέω ότι εσείς οργανώνετε αυτές τις αντισυγκεντρώσεις. Λέω ότι έχετε την ευθύνη για τον επιχειρούμενο διχασμό και την έξαρση της ακροδεξιάς. Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση ρητορεύει με την ακροδεξιά ατζέντα δίνει αφορμή σε αυτούς να βγουν στο προσκήνιο.

Δεν κατανοείτε ότι υποθηκεύετε και το δικό σας μέλλον. Χτίζετε την δική σας φυλακή. Είχατε ιστορική ευκαιρία για ένα κύριο θέμα που συζητά η Ευρώπη το προσφυγικό να διαλέξετε το σωστό μέρος της ιστορίας. Δεν αξιοποιήσατε την ευκαιρία και συνεχίσατε την αγαστή σύμπλευση με την ακροδεξιά. Ταυτίζεστε στο προσφυγικό με τις απόψεις Ορμπαν και Κουρτς. Στο Μακεδονικό συμπλέετε με τον Γκρουέφσκι.

Έχετε επιλέξει στρατόπεδο για το μέλλον της Ευρώπης μόνο που είστε με την λάθος πλευρά της ιστορίας. Αυτοχαρακτηριζόσασταν ως φιλελεύθερος. Σήμερα χαρακτηρίζεστε ως έλληνας Ορμπαν. 

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ψεύδεστε και είστε πολιτικός απατεώνας

Η ακροδεξιά είναι το τελευταίο καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων και αποδεικνύετε ότι ακολουθείτε αυτό το δρόμο και θέλετε να καταγραφείτε ως πολιτικός απατεώνας. Ψεύδεστε ανερυθρίαστα και είστε απλά και το λέω ευθέως είστε απλά ένα πολιτικό κατασκεύασμα ένα πολιτικό ελίτ των επιχειρηματιών φίλων σας όπως αποκαλύφθηκε και από τον κ. Φρουζή. Μας λέγατε χωρίς ντροπή ότι δεν γνωρίζατε ποιος είναι και αυτός διοργάνωνε δείπνα προς τιμήν σας και συμμετέίχε για την εκλογή σας στην ηγεσία της ΝΔ. Είχατε το θράσος να μας πείτε ότι στήσαμε σκευωρία.

Όταν ανοίγατε σαμπάνιες με τον κ. Φρουζή για πόσο καιρό νομίζατε ότι θα πίνετε εις υγεία των κορόιδων. Με τι ανταλλάγματα σας το υποσχέθηκαν;

Η χώρα δεν είναι πια τσιφλίκι ούτε του Φρουζή ούτε του Χριστοφοράκου ούτε κανενός επιχειρηματία που παριστάνει τον επαναστάτη στα μπουζούκια που νομίζει ότι το πορτοφόλι του θα ανεβάζει και θα κατεβάζει κυβερνήσεις. Η Ελλάδα του χθες τελείωσε.

Πάρτε το λοιπόν απόφαση και μεταφέρτε το στους φίλους σας τους Φρουζήδες που νομίζουν ότιθ η χώρα τους ανήκει. Η χώρα ανήκει στο λαό και η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Δεν θα καταφέρετε να γυρίσετε τους έλληνες στην μιζέρια. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. 

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες ξέρουν ότι η λέξη πολιτικός απατεώνας ταιριάζει στον Αλέξη Τσίπρα

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι «συνήθως χάνετε την ψυχραιμία σας στην δευτερολογία. Βγάλατε έναν ακατανόητο εκνευρισμό και μας δώσατε πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει στην προεκλογική περίοδο που έχουμε εισέλθει. Σας διαβεβαιώνω ότι αν ρωτήσετε αν βγείτε έξω και ρωτήσετε, αν μπορείτε βέβαια – αν ρωτήσετε τους Έλληνες σε ποιο πολιτικό ταιριάζουν οι λέξεις πολιτικός ψεύτης και απατεώνας θα σας πουν στον κ. Αλέξη Τσίπρα. Οσες παραστάσεις και κρεσέντα χρησιμοποιήσετε η πραγματικότητα δεν αλλάζει».

«Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται σε μια σημαδιακή ημέρα. Το συνειδητοποιήσατε ότι είναι η επέτειος σήμερα του δημοψηφίσματος του 2015; Συνειδητά το προγραμματίσατε. Τότε που φέρατε την κοινωνία μπροστά στο χείλος του διχασμού. Όταν διχάσατε και εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό. Αναφερθήκατε στην τάση μας να χρησιμοποιούμε ως ΝΔ έναν ακραίο και διχαστικό λόγο που δεν είχατε ξαναδεί από το 1960. Σας θυμίζω ένα τουιτ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που έξανε εκείνες τις ημέρες. Η μαντινάδα που συνόδευσε ο κ. Πολάκης το δημοψήφισμα ήταν "το Όχι θέλει έλληνες το ναι θέλει προδότες καιρός να ξεχωρίσουν τα αγρίμια από τις κότες". Αυτός είναι ο καθρέφτης του πολιτικού σας λόγου. Και θέλετε να μας πείσετε ότι έχετε αλλάξει. Το ποιοι είναι κότες φάνηκε.

Φωνάζατε Go back και σήμερα εκλιπαρείτε για έναν καλό λόγο

Ασκώντας κριτική για την κατάσταση της οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «τις συνέπειες της επιλογή σας τις πληρώνουμε ακόμα. Φτώχεια, ανασφάλεια και ακόμα και σήμερα 3 χρόνια μετά το όχι συνεχίζετε να κυερνάτε με ψέματα και να διχάζετε. Μπορεί κάποιοι στην οικογένειά σας να θρηνούν κάθε τέτοια ημέρα που το όχι έγινε ναι αλλά για τους υπόλοιπους είναι μια οδυνηρή και χρήσιμη επέτειος. Να αναλογιστούμε τι έγινε και τι επιφέρει ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα στην εξουσία. Η επέτειος αυτή για εσάς κ. Τσίπρα δεν σηματοδοτεί την μετάλλαξή σας αλλά την πολιτική σας ήττα. Φωνάζατε γκοου μπακ και σήμερα εκλιπαρείτε για ένα καλό λόγο 

«Αυτή την πολιτική σας συντριβή θέλετε να την βαφτίσετε επιτυχία. Και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου προσπαθήσατε με ψέματα να κρύψετε την κωλοτούμπα. Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης προέβλεπε άρση καπιταλ κοντρόλς και αποκατάσταση της φορολογικής επιβάρυνσης των μικρομεσαίων. Τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν είχατε πει κουβέντα για το Υπερταμείο και την δήμευση της περιουσίας εως το 2115. Τα είχατε πει; Και έρχεστε εδώ και μιλάτε για ψέματα;» 

«Αναρωτιέμαι γιατί δεν πήρατε τον κ. Καμμένο δίπλα σας σήμερα. Σας ενοχλεί το κάδρο;»

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !