Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Τσίπρας και Κοτζιάς μας είπαν πως θα μας δώσουν τους «8»

Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Τσίπρας και Κοτζιάς μας είπαν πως θα μας δώσουν τους «8»
Την οδό των προκλήσεων και των εξαιρετικά υψηλών τόνων απέναντι στην Ελλάδα επέλεξε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος την Παρασκευή (06/07/2018) «κατακεραύνωσε» την ελληνική πλευρά για την απόφαση χορήγησης ασύλου στον τρίτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.


Σε τόνο προκλητικό, ο κ. Τσαβούσογλου μίλησε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu», όπου και χαρακτήρισε «περίεργη» την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, ενώ υποστήριξε ότι «η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να τους επιστρέψει στην Τουρκία».

«Η Ελλάδα αρχικά είχε προσπαθήσει πολύ για να μας τους επιστρέψει αλλά υπήρξαν πιέσεις από τη Δύση. Η Δικαιοσύνη το μπλόκαρε. Ήταν υπό μεγάλη πίεση», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Μάλιστα, ο ίδιος επανέλαβε αυτό που είχε πει προ ημερών, ότι δηλαδή Τσίπρας και Κοτζιάς ήθελαν να παραδώσουν τους «8» στην Τουρκία, ενώ ισχυρίστηκε πως ο κ. Κοτζιάς είπε στον ίδιο πως πραξικοπηματίες δεν γίνονται δεκτοί στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε, «ο Αλέξης Τσίπρας, το είχε υποσχεθεί στον Ερντογάν».

Ο κ. Τσαβούσογλου τα έβαλε ακόμη μία φορά με την ελληνική Δικαιοσύνη, λέγοντας: «Η ελληνική δικαιοσύνη που λένε πως είναι ανεξάρτητη δέχτηκε πιέσεις και δίνει άσυλο στους πραξικοπηματίες».

Απαράδεκτος εκβιασμός και για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Οι αήθεις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ έρχονται μετά και το νέο «κρεσέντο» προκλητικότητας από την Τουρκία, η οποία με επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, όχι μόνο συνδέει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά ζητεί από την Ελλάδα πρώτα να εκδώσει τους Τούρκους και τότε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων αλλά διαβεβαιώνει «πως θα έχουν μία δίκαιη δίκη».

Αποστολέας της επιστολής είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αμχέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου.

Στην επιστολή ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και στην οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες» και στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Καταγγέλλει επίσης την ελληνική Δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους Τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει... ατιμώρητους!


Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη έγγραφη επιβεβαίωση του εκβιασμού που επιχειρεί η Άγκυρα.

Αποκορύφωμα της τουρκικής προκλητικότητας αποτελεί η τελευταία παράγραφος της επιστολής, όπου μέσα σε μια γραμμή ο Τούρκος αξιωματούχος με ωμό τρόπο και κατά παράβαση κάθε έννοιας Δικαίου αναφέρει: «Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία». Στο τέλος απευθύνει συστάσεις και στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας πως «περιμένει ότι θα προσεγγίσει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αμερόληπτα και χωρίς καμία στήριξη σε κράτος - μέλος της ΕΕ».

Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !