Κουμουτσάκος για δηλώσεις Τσαβούσογλου: Η κυβέρνηση να διευκρινίσει πώς χειρίστηκε την υπόθεση των 8

koumoutsakos-nd-new

Διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν στην Ελλάδα μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 μετά και τις νέες δηλώσει του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζητά ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς δεν μπορούν να μένουν αναπάντητοι. Είναι θέμα αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας της χώρας» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος εγκαλεί την Τουρκία για τους ισχυρισμούς της επισημαίνοντας ότι «οι δηλώσεις Τσαβούσογλου επιβεβαιώνουν ότι η Άγκυρα δεν θέλει να κατανοήσει πως λειτουργούν οι θεσμοί σε μία δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα»

Ολόκληρη η δήλωση του τομεάρχη της ΝΔ έχει ως εξής:

«Τόσο οι δηλώσεις Τσαβούσογλου όσο και η επιστολή του Τούρκου Εκπροσώπου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν ότι η Άγκυρα δεν θέλει να κατανοήσει πως λειτουργούν οι θεσμοί σε μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα. Ο συμψηφισμός που επιχειρούν μεταξύ δύο ανόμοιων υποθέσεων είναι απαράδεκτος.

Η αναθεώρηση της λανθασμένης αυτής προσέγγισης της Άγκυρας είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλουμε να επιτύχουμε ανέφελες διμερείς σχέσεις οι οποίες θα διέπονται από αμοιβαίο σεβασμό.

Η Κυβέρνηση και ειδικά οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς οφείλουν έναντι των Ελλήνων να διευκρινίσουν πως χειρίστηκαν και πως χειρίζονται κρίσιμες εθνικές υποθέσεις. Οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς δεν μπορούν να μένουν αναπάντητοι. Είναι θέμα αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας της χώρας».
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !