Καμμένος: Δεν θα επιτρέψουμε χωρίς δημοψήφισμα, εκλογές ή 180 ψήφους να έρθει η συμφωνία με τα Σκόπια στη Βουλή

Καμμένος: Δεν θα επιτρέψουμε χωρίς δημοψήφισμα, εκλογές ή 180 ψήφους να έρθει η συμφωνία με τα Σκόπια στη Βουλή | Newsit.gr

Βόμβα έριξε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος. Όπως τόνισε οι ΑΝΕΛ δεν θα επιτρέψουν να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων χωρίς την έγκριση του Ελληνικού Λαού, είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές, εκτός εάν όπως τόνισε γίνει αποδεκτό να κυρωθεί η συμφωνία με πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος στο Σκοπιανό, είπε ο Πάνος Καμμένος. “Για εμάς το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και καμία δέσμευση για τη χώρα μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή των Ελλήνων. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει το κράτος των Σκοπίων. Ως τότε θα είμαστε στην εποχή του Βουκουρεστίου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πάνος Καμμένος ουσιαστικά τόνισε πως εάν η συμφωνία έρθει προς κύρωση στη Βουλή με την απλή πλειοψηφία των 151 βουλευτών τότε εκείνος θα απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει προκήρυξη εκλογών.

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε μάλιστα πως “η προϋπόθεση για την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ ήταν η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.Ακόμη και αυτή η κύρωση δεν είναι έγκυρη γιατί δεν φέρει την υπογραφή του Προέδρου της ΠΓΔΜ”.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως όπως είπε και ο Πρωθυπουργός δεν θα υπάρξει καμία δέσμευση στο ΝΑΤΟ εάν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα και οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια.

Σε ότι αφορά στην χθεσινή του απουσία από το Υπουργικό Συμβούλιο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε πως δεν ισχύουν τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει τον Τύπο και πως ήταν ένα θέμα που έπρεπε να χειριστεί ως υπουργός Άμυνας.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !