«Covid free» νησιά που περιμένουν τουρίστες «με ανοιχτές αγκάλες»: Έτσι διαφημίζεται ο ελληνικός τουρισμός


Πριν από περίπου έναν χρόνο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης ανακοίνωνε πως η Ελλάδα ανοίγει για τους τουρίστες.

Τότε το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν να ανοίξει η Ελλάδα για τις χώρες που δεν έχουν πολλά κρούσματα και έτσι ήρθαν τουρίστες από αρκετές βαλκανικές χώρες, οι οποίες όμως δεν είχαν κρούσματα γιατί δεν έκαναν πολλά τεστ.

Φέτος η κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό το σχέδιο της για τον τουρισμό από νωρίς, το οποίο έχει ως σύνθημα το «all you want is Greece». Έτσι λοιπόν έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαφημίσεις του ελληνικού τουρισμού.

Ανάμεσα τους και το δημοσίευμα της «Daily Mail». Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στην επιχείρηση των Ελλήνων να εμβολιάσουν κάθε ενήλικα σε 60 νησιά, ώστε να μπορούν να καλωσορίσουν τους Βρετανούς τουρίστες από τις 17 Μαΐου.

Η Ελλάδα θα εξασφαλίσει την διανομή εμβολίων κατά της νόσου Covid-19 σε μικρά, δύσκολα προσβάσιμα νησιά -ακόμη και σε εκείνα που δεν έχουν αεροδρόμια, μέχρι το τέλος του μήνα, ώστε να μπορέσει να υποδεχθεί τουρίστες.

Το πρώτο από τα νησιά που επωφελούνται του γενικού προγράμματος εμβολιασμού είναι το Kαστελόριζο, γράφει η «Daily Mail».

«Τα ελληνικά νησιά δεν ήταν ποτέ πιο δελεαστικά. Πάντα δημοφιλή στους Βρετανούς τουρίστες, που αναζητούν τo δικό τους μερίδιο από το Μamma Mia: ήλιο, θάλασσα και άνετη ατμόσφαιρα -η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στόχος της είναι να εμβολιάσει όλους τους ενήλικες σε περισσότερα από 60 νησιά της χώρας μέχρι τα τέλη του μήνα».

Το πρόγραμμα εμβολιασμού, με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Ελευθερία», θα έχει στόχο να γίνουν εμβολιασμοί σε ακόμη περισσότερα νησιά μέχρι τα μέσα Μαΐου, με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, να δηλώνει ότι «η χώρα σχεδιάζει να υποδεχτεί τους Βρετανούς με ανοιχτές "αγκάλες και πόρτες"».

Στην Ελλάδα, μέχρι τώρα, το 13% των πολιτών έχουν κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ωστόσο, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης των Αθηνών είναι να διασφαλίσει την διανομή εμβολίων σε μικρά δυσπρόσιτα νησιά, αυξάνοντας τη δελεαστική προοπτική ενός ασφαλούς προορισμού για τους τουρίστες, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Είναι μία πολύπλοκη επιχείρηση, η απόκτηση εμβολίων σε απομακρυσμένα νησιά που δεν διαθέτουν αεροδρόμια, αλλά γίνεται με τη βοήθεια ελικοπτέρων και στρατιωτικών πτήσεων» εξηγεί από την πλευρά της η Έμυ Αναγνωστοπούλου, διευθύντρια του Ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).

«Μέχρι τα τέλη Απριλίου, σε 69 ή 70 νησιά θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως οι κάτοικοι -πρόκειται για 61 μικρά και μεσαία νησιά με έως 3.500 κατοίκους, καθώς και ορισμένα μεγαλύτερα» προσθέτει.

Το πρόγραμμα στοχεύει επίσης στον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων της τουριστικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού των φέρι μποτ και των μπαρ, των οδηγών ταξί και των σερβιτόρων.

Εκτός από το Καστελόριζο, στο πρόγραμμα εμβολιασμού συμπεριλαμβάνεται η Χάλκη, η Σύμη και η Τήλος. Επιπλέον, στους Λειψούς των Δωδεκανήσων έχει ήδη εμβολιαστεί σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού των 800 κατοίκων. Αλλά και στους Φούρνους στο ανατολικό Αιγαίο, όλοι οι κάτοικοι θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, η TUI, δήλωσε ότι την περασμένη εβδομάδα το 25% των κρατήσεων της ήταν για ελληνικά νησιά, κυρίως για τη Σκιάθο και τη Σάμο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Έτσι μπορεί η Αθήνα και οι μεγάλες πόλεις της χώρας να παραμένουν υπό καθεστώς lockdown, όμως για τους τουρίστες η χώρα ετοιμάζεται να ανοίξει, καθώς προχώρησαν οι εμβολιασμοί στα «covid free» νησιά τα οποία διαφημίζει η κυβέρνηση στο εξωτερικό. 

Να τονίσουμε πως προφανώς για τα συγκεκριμένα νησιά -αλλά και για την οικονομία της χώρας- το να έρθουν τουρίστες θα είναι μία τεράστια οικονομική «ανάσα», καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι των συγκεκριμένων νησιών ζουν μόνο από τον τουρισμό.


Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !