Δίπλα στους αστυνομικούς, απέναντι στους «μπάτσους»



Εδώ και ένα χρόνο, ο κόσμος ζει με περιορισμούς. Περιορισμοί που επιβάλλονται από την Αστυνομία. Άχαρος ρόλος, ούτως ή άλλως, του αστυνομικού. 

Πολύ περισσότερο στη διάρκεια του όπου οι ελευθερίες περιορίζονται και τα δικαιώματα του πολίτη πάνε στην άκρη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μορφή φασισμού από τη γενίκευση.

Δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί, γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί κοκ κακοί. Αλλά παντού υπάρχουν τέτοιοι. Παντού. Δυστυχώς.

Και είμαι της άποψης ότι πάντα οι καλοί του κάθε κλάδου οφείλουν να καθαρίσουν την μπουγάδα. Για να μην καίγονται τα χλωρά μαζί με τα ξερά.

Στη Νέα Σμύρνη δεν έδρασαν αστυνομικοί. Πούλησαν μαγκιές μπάτσοι. Έκαναν όχι απλά επίδειξη αλλά κατάχρηση εξουσίας. Αυτή που δεν σου δίνει κανένα Κράτος. Την παίρνεις μόνος σου. Είτε ως… μπάτσος, είτε ως «αλήτης, ρουφιάνος», είτε ως «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»! Πολλά τα παραδείγματα.

  •  Αν ήμουν αστυνομικός θα ντρεπόμουν πολύ για τα χθεσινά. Και θα έκανα ό,τι πέρναγε από το χέρι μου για να τελειώνουμε με τους… μπάτσους. Για να αναδειχτεί το έργο του αστυνομικού, που εδώ και έναν χρόνο είναι στον δρόμο. Του αστυνομικού όμως που δεν δικαιούται να «θυμώνει» και να μετατρέπεται σε μπάτσο.
  • Και το Κράτος οφείλει να τον έχει εκπαιδεύσει ανάλογα. Και σε αυτόν τον τομέα. Ο κόσμος βράζει από χθες. Είναι ηφαίστειο. Με την Αστυνομία.
  • Λάθος αλλά συμβαίνει. Με τους μπάτσους πρέπει να τα έχεις. Είπαμε. ΟΧΙ στη γενίκευση. Δεν θα μας κάνουν φασίστες. Και ας είχα την απαίτηση οι αστυνομικοί που ήταν χθες στο περιστατικό να βάλουν στη θέση τους τους «μπάτσους».
  • Ο κόσμος τα έχει και με τον Χρυσοχοϊδη. Και καλά κάνει. Γιατί έτσι πρέπει. Αν ήμουν στη θέση του, θα πάσχιζα ώστε η ΕΔΕ που διατάχθηκε να ολοκληρωθεί όχι σήμερα αλλά χθες! Να δείξει ότι όχι απλά δεν δικαιολογεί τους «μπάτσους» αλλά είναι απέναντι τους. Όπως ολόκληρη η κοινωνία.
  • Όπως ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος. Αυτός που είναι δίπλα στον αστυνομικό ο οποίος κάνει τη δουλειά του, ο οποίος διακινδυνεύει τη ζωή του για τον πολίτη, που τρώει τη μολότοφ στο κεφάλι από τον κάθε… επαναστάτη της κακιάς ώρας, που προσπαθεί να σε προστατέψει από τον κάθε ψυχάκια. Αλλά και αυτός που είναι απέναντι στον μπάτσο. Και θα είναι.
  • Αυτή την ΕΔΕ που ξεκίνησε μετά τα χθεσινά, την παρακολουθεί πια ΟΛΟΣ ο κόσμος. Και θα περιμένει τα αποτελέσματα.
  • Υπάρχει ένα σύνθημα που λέει «όσο υπάρχουν μπάτσοι θα είμαστε απάτσι». Για να μην γίνουμε απάτσι θα πρέπει να τιμωρηθούν οι μπάτσοι. Το ξαναλέμε: Αυτή την ΕΔΕ θα την παρακολουθούμε βήμα-βήμα, λέξη-λέξη, μαρτυρία-μαρτυρία… Είναι θέμα της κοινωνίας όχι απλά της αστυνομίας.
  • Κάτι τελευταίο: Όταν βαράς με σιδερένιο κλομπ έναν άνθρωπο, γνωρίζοντας ότι σε βιντεοσκοπούν, το να πεις ότι είσαι βλάκας είναι το… ενθαρρυντικό για την κοινωνία.
  • Το ανησυχητικό είναι να πεις ότι δεν σε ενδιαφέρει… Άρα θα πρέπει αυτοί που τους ενδιαφέρει, να σε τιμωρήσουν παραδειγματικά.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !