Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του γνωστού ηθοποιού Θεόφιλου Βανδώρου σε ηλικία μόλις 60 ετών! Η θλιβερή είδηση του θανάτου έγινε γνωστή τα ξημερώματα της Πέμπτης προκαλώντας βαθιά θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους του και σε όλους όσους είχαν συνεργαστεί μαζί του.
Τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του ΣΕΗ, ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους για τον χαμό του συναδέλφου του. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στην παράσταση «Δεν είναι αυτό που νομίζεις» στο θέατρο Χατζηχρήστου. Πρωταγωνιστής σε πολλές δημοφιλείς σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων και το «Τμήμα Ηθών», μέσα από το οποίο έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, και γιος του 96χρονου σήμερα σημαντικού ηθοποιού Νίκου Βανδώρου, ήταν από τις πλέον αγαπημένες φυσιογνωμίες του εγχώριου τηλεοπτικού και θεατρικού χώρου.
Ο πατέρας του ηθοποιού, μίλησε στην εκπομπή Ευτυχείτε και χωρίς να μπορέσει να κρύψει τη θλίψη του αποκάλυψε πως ο ηθοποιός έδωσε μάχη με τον καρκίνο αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής.
«Αρρώστησε από τον άθλιο τον καρκίνο που πλήττει τόσο κόσμο. Δε βλεπόμασταν πολύ τον τελευταίο καιρό. ‘Ηταν ακαριαίο. Τον τελευταίο καιρό εκδηλώθηκε. Πόνεσα πάρα πολύ που τον έχασα. Πάρα πολύ. Ήταν ένας έξοχος άνθρωπος ένας πάρα πολύ καλός γιος, αυτό ήταν» είπε ο πατέρας του ηθοποιού ξεσπώντας σε λυγμούς.
Δείτε το βίντεο:
Πριν τρία χρόνια, σε μία σπάνια τηλεοπτική του εμφάνιση o Θεόφιλος Βανδώρος είχε εξομολογηθεί πως οι αντιδράσεις των θαυμαστών του μετά το «Τμήμα ηθών» ήταν εξωπραγματικές. Δείτε το βίντεο:
Με το που έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση μηνύματα θλίψης από φίλους και παλιούς συναδέλφους του Θεόφιλου Βανδώρου έχουν γεμίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Θεόφιλος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College Ψυχολογία και Κοινωνιολογία). Επί μία δεκαετία έζησε μόνιμα στο Παρίσι όπου συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές. Εκεί γνώρισε τον σπουδαίο φιλόσοφο Κορνήλιο Καστοριάδη αλλά τον Ανδρέα Βουτσινά.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες» και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων και οι Γ. Κορδέλλας , Μ. Μανουσάκης κ.α.
Παράλληλα είχε έντονη παρουσία και στο ελληνικό θέατρο παίζοντας στο αρχαίο δράμα, σε κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα. Ανάμεσα τους ήταν και οι παραστάσεις «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα κ.α.
Ανάμεσα στις μεγάλες του αγάπες όμως ήταν και η μουσική και ιδαιτέρως η ροκ που είχε επηρεάσει και την εμφάνισή του η οποία διέθετε, διαχρονικά, αντίστοιχες επιρροές. Από την μακρυά αλογουρά με την οποία τον πρωτογνωρίσαμε ως σκληρό και γοητευτικό αστυνομικό της μικρής οθόνης μέχρι τα δερμάτινα μπουφάν και τις μπότες που δεν αποχωφιζόταν σχεδόν ποτέ ο Θεόφιλος Βανδώρος ήταν ένας κλασικός ροκάς. Ήξερε εξάλλου να παίζει κιθάρα και μπάσο για αυτό και κάποια στιγμή είχε δημιουργήσει ένα γκρουπ με το οποίο έκανε live σε διάφορα ροκ στέκια της Αθήνας.
Ανήσυχος, τολμηρός και ασυμβίβαστος το 2010 πήρε την μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στην Αυστραλία. ΄Εμεινε εκεί και δούλεψε για ένα χρονικό διάστημα αλλά τελικά επέτρεψε στην Ελλάδα έχοντας βιώσει μία ακόμη περιπέτεια από εκείνες που πάντα του άρεσε να κυνηγά.
Πριν από δύο περίπου χρόνια είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι.
Την βαθιά θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Θεόφιλου Βανδώρου εξέφρασε το ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Σπυριδούλα» Βασίλης Σπυρόπουλος.