Μεσαιωνικές πόλεις: Οι πιο μαγευτικές πόλεις της Ευρώπης

 
Αυτές οι πόλεις σίγουρα ταξιδεύουν τον επισκέπτη τους σε μια άλλη εποχή. Αιώνες μακριά από τη σημερινή μας, φυσικά με τις κατά πολύ καλύτερες συνθήκες της δικής μας. Είναι ένα «παράθυρο» στο παρελθόν που «μαγεύει» και τον πιο απαιτητικό τουρίστα.

Άβιλα, Ισπανία

Η περιοχή Castille & Leon είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες περιοχές της Ισπανίας για τους λάτρεις των οχυρωμένων πόλεων και των μεσαιωνικών προορισμών.

Στην κορυφή ενός βράχου, ύψους άνω του ενός χιλιομέτρου, αυτή η πόλη, που χαρακτηρίζεται επίσης ως μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, είναι ο ιδανικός προορισμός για μια ημερήσια εκδρομή από τη Μαδρίτη.

Ροκαμαδούρ, Κοιλάδα Dordogne – Γαλλία

Ταξιδέψτε στο παρελθόν στην ιερή πόλη Ροκαμαδούρ, ένα από τα πιο εντυπωσιακά χωριά της Ευρώπης.

Με την υπέροχη αρχιτεκτονική των σπιτιών και των παρεκκλησιών, το Ροκαμαδούρ είναι ένας εξαιρετικός χώρος επίσκεψης πιστών από τον Μεσαίωνα.

Η «βασιλική» και η «κρύπτη» αναφέρονται και τα δύο ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το εκκλησάκι των Θαυμάτων διατηρεί το περίφημο άγαλμα της Μαύρης Παναγίας, που λατρευόταν εκεί για πάνω από μια χιλιετία.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Το λεγόμενο μαργαριτάρι της Αδριατικής είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Κροατίας. Το σύνθημα αυτής της οχυρωμένης μεσαιωνικής πόλης είναι «Η ελευθερία δεν πωλείται ούτε για όλο το χρυσάφι του κόσμου».

Μια υπέροχη μεσαιωνική πόλη που ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα. Μια ξενάγηση με τα πόδια στην παλιά πόλη ή μια περιήγηση με καγιάκ στη θάλασσα γύρω από το Ντουμπρόβνικ, είναι ό,τι καλύτερο.

Κόχεμ, Γερμανία

Μπορεί να γνωρίζετε το Κόχεμ για το κάστρο του. Κατατάσσεται μεταξύ των ομορφότερων κάστρων στην Ευρώπη. Καταλήγει στην κορυφή ενός λόφου φυτεμένου με αμπέλια.

Θα λατρέψετε τα σπίτια του, το ιστορικό κέντρο και το κάστρο του Ράιχσμπουργκ. Από τα ομορφότερα μέρη στη Γερμανία και την Ευρώπη.

 

Ταλίν, Εσθονία

Το ιστορικό κέντρο του Ταλίν είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Είναι ιδιαίτερα καλά διατηρημένο παρά τους πολέμους και τις καταστροφές του χρόνου όπως οι πυρκαγιές.

Αξίζει να ανακαλύψει κανείς τα πιο όμορφα μνημεία της πρωτεύουσας της Εσθονίας και να κλείσει τις καλύτερες δραστηριότητες και περιηγήσεις, όπως μια 2ωρη περιήγηση με ποδήλατο.

Μπριζ, Βέλγιο

Η Μπριζ είναι η μικρή Βενετία του Βορρά, είναι επίσης μια από τις ομορφότερες ευρωπαϊκές πόλεις με τα πιο όμορφα διατηρημένα ιστορικά μνημεία και τα μεσαιωνικά σπίτια.

Μια από τις πιο απολαυστικές και καθημερινές δραστηριότητες στην πόλη περιλαμβάνει μια απογευματινή μπύρα, από το ιδιάζον μεσαιωνικό πλαίσιο, σύμφωνα με το europeanbestdestinations.com.

Γιορκ, Αγγλία


Το Γιορκ έχει μία υπέροχη τεχνοτροπία-αρχιτεκτονική που αφήνει «άφωνο» τον επισκέπτη του. Έχει επιρροές από Βικτωριανή, Γοτθική και Νορμανδική αρχιτεκτονική. Θεωρείται μάλιστα από τις παλαιότερες πόλεις της Αγγλίας ενώ είχε ιστορικά επιδρομές και από τους Βίκινγκς και από τους Ρωμαίους.

Η αρχιτεκτονική της πόλης θυμίζει κυριολεκτικά ταινία «Εποχής», ή αγγλικό δράμα εποχής όπως το «Downton Abbey».

https://www.instagram.com/p/zw7tyZmLyX/?utm_source=ig_embed

Εδιμβούργο, Σκωτία

Αναγνωρισμένο ως πρωτεύουσα της Σκωτίας τουλάχιστον από τον 15ο αιώνα, το Εδιμβούργο είναι η έδρα της κυβέρνησης της Σκωτίας, του κοινοβουλίου της Σκωτίας και των ανώτατων δικαστηρίων της Σκωτίας.

Η πόλη υπήρξε και ακόμα είναι, καιρό κέντρο εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στους τομείς της ιατρικής, νομικής, λογοτεχνίας, φιλοσοφίας, των επιστημών και της μηχανικής.

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο στο Ηνωμένο Βασίλειο (μετά το Λονδίνο) και τα ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της πόλης το έχουν καταστήσει τον δεύτερο τουριστικό προορισμό του Ηνωμένου Βασιλείου προσελκύοντας 4,9 εκατομμύρια επισκέψεις, συμπεριλαμβανομένων 2,4 εκατομμυρίων από το εξωτερικό το 2018.

pentapostagma.gr 

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !