Ducati North America: Περί οικονομικών ατασθαλιών και …FBI!


Στα τέλη της περασμένης χρονιάς το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ πραγματοποίησε επιχείρηση με ένοπλους τακτικούς πράκτορες στα γραφεία της Ducati North America στο Mountain View της Καλιφόρνια.

Αν και οι υπάλληλοι που βρίσκονταν στο γραφείο του Mountain View ήταν λίγοι λόγω περιορισμών Covid-19, αναφέρεται ότι περίπου 30 πράκτορες εισέβαλαν στο κτίριο με το ένταλμα αναζήτησης στο χέρι. Το συμβάν δημοσιεύτηκε από έναν υπάλληλο της Ducati North America στο Bay Area Riders Forum, με το RoadRacing World στη συνέχεια να δημοσιεύει την είδηση.

Μιλώντας στο RoadRacing World, η εκπρόσωπος του FBI Katherine Zackel είπε τα εξής: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το FBI San Francisco βρισκόταν σε εκείνη την τοποθεσία στις 17 Δεκεμβρίου 2020, για να διεξάγει δραστηριότητα επιβολής του νόμου με εξουσιοδότηση από το δικαστήριο. Μέχρι και τη σημερινή ημερομηνία δεν υπάρχουν διαθέσιμα δημόσια αρχεία. Λόγω του τρέχοντος χαρακτήρα της έρευνας δεν μπορώ να σχολιάσω περαιτέρω αυτή τη στιγμή”. Ωστόσο, σύμφωνα με το Asphalt & Rubber, επιβεβαιώθηκε ότι ακόμα και προσωπικές κατοικίες αρκετών υψηλόβαθμων στελεχών της Ducati στη Βόρεια Αμερική υποβλήθηκαν επίσης σε έρευνες στο πλαίσιο του πεδίου της αναζήτησης του FBI, το οποίο σχετίζεται με έρευνα οικονομικού εγκλήματος.

Και πάλι σύμφωνα με το αμερικάνικο site, ο αριθμός των οπλισμένων πρακτόρων του FBI στο γραφείο της Ducati North America ήταν πολύ μικρότερος από τους 30 που αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης. Δεν είναι σαφές αυτή τη στιγμή εάν η Ducati είναι το επίκεντρο της έρευνας του FBI ή εάν οι ειδήσεις σχετίζονται με έρευνα που αφορά τρίτους. Απαντώντας στις ειδήσεις, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Ducati Phill Read Jr. δήλωσε: «Είναι πρακτική της Ducati Βόρειας Αμερικής να συνεργάζεται πλήρως με κυβερνητικές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Ducati North America δεν σχολιάζει αυτές τις έρευνες”.

Σίγουρα πρόκειται για μια ιστορία που αν μη τι άλλο έχει ένα ενδιαφέρον κυρίως… αστυνομικό και όχι μοτοσυκλετιστικό. Ωστόσο όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα δούμε αν και κατά πόσο οι πιθανές οικονομικές ατασθαλίες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού επηρεάσουν τον Ιταλό κατασκευαστή.


Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !